Уеб дизайн, уеб програмиране и уеб сайт от Fireworx Team Design

« всички публикации / Какво означава "динамичен уеб-сайт" в оферти за изработка на уеб страница?

Какво означава "динамичен уеб-сайт" в оферти за изработка на уеб страница?

Много често, разглеждайки страници на различни фирми за уеб-дизайн, можете да попаднете на текст като: „Динамичен сайт, лесно обновяване на информацията, напълно оптимизиран”... много привлекателно, но какво означава това? Бъдете готови за следните изненади:
WordPress блог система - Блог е трудно за дефиниране понятие и най-общо означава сайт, на който редовно или периодично потребителите публикуват информация. Системата поддържа т.нар. визуални теми (themes), които с основни познания по CSS и PHP един грамотен дизайнер може да направи. Ето един пример за блог с променена визуална тема. Може разбира се да се направят и по-сложни теми, но ядрото зад темата остава WordPress – уеб-базиран софтуер с отворен код, който се предоставя за редакция, допълване, подобряване и т.н. от потребителите. Съответно никой не би трябвало да може да ви вземе пари за нея. Но може да си платите за разработка и внедряване на визуална тема на WordPress. Важно е обаче да помните, че има десетки хиляди безплатни теми за WordPress, част от които можете да видите тук. Ако искате просто да започнете свой блог, направете го на адрес http://wordpress.com/ или https://www.blogger.com/start. Ако сте си харесали безплатна тема за WordPress или сте си купили такава, но не знаете как да я инсталирате – свържете се с нас – ние ще направим настройките вместо вас. За това не струва да давате пари!

Казаното за WordPress важи за всички безплатни системи за управление на съдържанието (Content Management Systems), сред които Joomla, Drupal, FrogCMS и още много други. Няма логика да плащате за безплатни неща. Няма логика да плащате за безплатни програми, безплатни теми и т.н. Нещо повече - много от сайтовете и дизайнерите забраняват използването на темите им за комерсиални цели. Така че внимавайте, когато ви предлагат "Динамичен уеб-сайт" - уверете се, че не се касае за нещо, което е безплатно. Ако имате нужда от информация или консултация – свържете се с нас!

Ние не предлагаме теми за WordPress, макар да сме работили с такива. Всичко, което правим за вашия уеб-сайт, е направено лично за вас, оптимизирано и съобразено с вашите нужди и предпочитания. Всяка таблица в базата данни, всеки РНР скрипт, всеки CSS стил или статична HTML страница започваме от празен файл и предпочитаме да напишем всичко сами. От друга страна, ако сте си харесали функционалност на JavaScript бихме могли да я използваме (стига това да е разрешено от създателите), но когато не отнема твърде много усилия или време (в зависимост от проекта), предпочитаме сами да пишем кода. Същото важи за изображенията – има много сайтове, от които можете да се снабдите с изображения, които да използвате, но нашите контакти с професионални фотографи ще ви улеснят да направите уникални изображения за вашия уеб-сайт.

публикувана на 24.03.2010